دنیای امروز

مجله اینترنتی

دنیای امروز

مجله اینترنتی

7 دلیل برای این که غذا را درست بجوید


بابیشتر جویدن، غذا دیرتر تمام می شود. افرادی که کندتر غذا می خورند، کمتر می خورند، زیرا هنگام غذا خوردن، به مغز پیغام سیر شدن ارسال می شود. اگر در خوردن عجله کنید و غذا را به خوبی نجوید، اگرچه غذا تمام می شود اما مغز که هنوز پیغام سیری دریافت نکرده است، تصور می کند که هنوز گرسنه هستید.


هرچند اغلب مردم از اهمیت درست جویدن غذا آگاهی لازم را دارند، اما به این امر مهم توجه چندانی نمی کنند. این در حالی است که جویدن اولین مرحله در روند هضم غذا به حساب می آید. در واقع برخلاف تصور برخی افراد، روند هضم در معده آغاز نمی شود بلکه به محض ورود مواد غذایی به دهان این روند شروع می شود. 
آنزیم های موجود در بزاق دهان و عمل جویدن، کمک می کند تا غذا شکسته شود. به نقل از سایت «نیوزویک»، جویدن صحیح نقش مهمی در هضم کامل غذا، حفظ وزن و در نهایت سلامت بدن ایفا می کند. در این مطلب به ۷مورد اشاره شده است تا بدانیم چرا باید غذا را خوب بجویم.

افزایش جذب ویتامین ها و مواد معدنی
هنگامی که با جویدن کامل، غذا شکسته می شود، روده ها راحت تر مواد مغذی را به خود جذب می کند. برخی مواد غذایی مانند مغز میوه ها و برخی سبزیجات خام به طور کامل در معده شکسته نمی شود و نیاز به جویدن کامل دارد. 
همچنین هنگامی که غذا خوب جویده می شود، سیستم هاضمه پیغام رسیدن غذا را دریافت می کند و این امر باعث می شود، سیستم گوارشی اسید ترشح کند. این اسید غذا را هضم و به بدن کمک می کند مواد مغذی لازم را جذب کند.

حفظ وزن سالم
با بیشتر جویدن، غذا دیرتر تمام می شود. افرادی که کندتر غذا می خورند، کمتر می خورند، زیرا هنگام غذا خوردن، به مغز پیغام سیر شدن ارسال می شود. اگر در خوردن عجله کنید و غذا را به خوبی نجوید، اگرچه غذا تمام می شود اما مغز که هنوز پیغام سیری دریافت نکرده است، تصور می کند که هنوز گرسنه هستید. در این موارد، به احتمال زیاد، خوردن ادامه پیدا می کندو به مرور به افزایش وزن منجر می شود.

ترکیب کامل ماده غذایی با بزاق دهان
این امر به چند علت اهمیت دارد؛ آنزیم های موجود در بزاق دهان به شکسته شدن غذا کمک می کند. این آنزیم ها در شکسته شدن چربی نیز نقش موثری دارد. زمانی که غذا به آرامی جویده می شود، ماده غذایی به مدت طولانی تر در معرض بزاق دهان و آنزیم های مربوط به آن قرار می گیرد. اگر چربی ها شکسته نشود مشکل گوارشی ایجاد می کند. با ترکیب کامل مواد غذایی با بزاق دهان، غذا به راحتی از مری پایین می رود.

نیاز به انرژی کمتر برای هضم غذا
بدن برای هضم غذا، انرژی زیادی مصرف می کند. اگر غذا درست جویده نشود، سیستم هاضمه مجبور است انرژی بیشتری صرف کند و برای شکسته شدن غذا سخت تر کار کند. اما غذایی که به خوبی جویده شده است، در سیستم هاضمه به راحتی حرکت می کند.

حفظ سلامت دندان ها
روند آرام جویدن مواد غذایی، برای حفظ سلامت دندان ها نیز مفید است. زیرا نوعی ورزش برای استخوان های فک به حساب می آید و به آن استحکام می بخشد. بزاقی که هنگام جویدن غذا در دهان تولید می شود، برای از بین بردن باکتری های دهان لازم است. هرچه باکتری کمتری در دهان باشد، تراکم جرم و احتمال پوسیدگی دندان نیز کاهش پیدا می کند.

کاهش باکتری اضافه در روده ها
اگر غذا به خوبی جویده نشود، به دلیل بزرگ بودن ذرات آن هضم کامل در معده سخت تر می شود. مواد غذایی هضم نشده باعث افزایش باکتری در روده ها و در نتیجه بروز علایم مختلف می شود، از جمله:
۱ - باکتری بیش از حد،گاز معده و نفخ ایجاد می کند.
۲ - به علت رشد بیش از حد باکتری، برخی افراد دچار اسهال یا یبوست می شوند.
۳ - درد معده نیز علایم شایع رشد بیش از حد باکتری در سیستم گوارشی است.

لذت بردن از غذا
سریع خوردن غذا مانع از چشیدن طعم واقعی غذا می شود.
برای این که از غذا خوردن لذت ببرید، لقمه های غذا را به آرامی بجوید. برای تعداد دفعات جویدن نمی توان توصیه خاصی کرد زیرا مدت زمان آن برای هر نوع غذا متفاوت است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد