دنیای امروز

مجله اینترنتی

دنیای امروز

مجله اینترنتی

روحانی در مجله تایم آمریکا + عکس

این‌روزها روحانی غوغا می کند . از کاخ سفید تا توئیتر و روی جلد مجله تایم در تسخیر رئیس جمهور ‌ایران است . احتمال دریافت جایزه صلح نوبل از سوی روحانی در حالی مطرح می شود که به گفته تحلیل گران خارجی وی در نیویورک زیرکانه و پیچیده عمل کرد.  

او آنقدر برای همتای آمریکایی اش ظرافت به خرج داد تا آخر اوباما ناچار به مکالمه ۱۵ دقیقه‌ای رضایت داد.

پیش از آن ۵ درخواست مقامات آمریکا برای گفت و گو از سوی وی رد شده بود. در همین حال توئیتر روحانی به رسانه‌ای “فرارسانه‌ای” تبدیل شده است از عکس و خبر گرفته تا دیپلماسی و پیام رسانی در‌این صفحه صورت می گیرد .صفحه‌ای که تاکنون روزنامه‌های معتبر بین المللی درباره آن گزارش‌ها تهیه کرده اند و در جدیدترین اتفاق عکس رئیس جمهور ایران روی جلد مجله تایم نقش بست .



در‌این شماره تایم فرید ذکریا روزنامه نگار سرشناس آمریکایی با دکتر روحانی گفت و گو کرده است. تا کنون چهره‌ایرانی‌هایی چون محمد مصدق، رضا و محمد رضا پهلوی و محمود احمدی‌نژاد بر جلد تایم نقش بسته است. اما اکنون توجه‌ها به جایزه‌ای است که به‌نظر می رسد روس‌ها در حال ربودن آن از دست‌ایران هستند.

 از جنگ تا صلح
جنگ مانند زلزله‌است با‌این تفاوت که به‌جای آنکه منشأ اتفاقات از زیر زمین باشد از آسمان بر سر مردم فرود می‌آید. سرازیر شدن بمب بر سر مردم بی‌گناه و بی خبر از همه جا، بی‌خانمانی کودکان معصوم، حضور نظامیان در شهرها، جاری شدن خون بیگناهان در جوی‌هایی که پیش از آن آب زلال از آن عبور می‌کرد.

همه تصاویری است که قرار بود در سوریه رخ دهد. اما سوریه با تدبیر از حضور نظامیان غربی نجات پیدا کرد.‌ایران با طرح خلع سلاح شیمیایی توانست مانع جنگ در سوریه شود.وضعیت داخلی سوریه و پیگیری آمریکا برای دخالت نظامی در‌این کشور، به موضوعی برای تعیین کاندیدای جایزه نوبل تبدیل شده است. جایزه‌ای که طبق وصیت آلفرد نوبل صنعت‌گر و مخترع سوئدی به کسی داده ‌می‌شود که بهترین یا بیشترین کوشش را در راه برادری ملل یا انحلال یا کاهش ارتش‌ها یا تشکیل و ترغیب کنفرانس‌های صلح کرده باشد.

با وجود‌اینکه وزیر امور خارجه پوتین به نقش‌ایران در‌این زمینه اعتراف کرد اما مقامات روسی در تلاشند جایزه صلح نوبل سال ۲۰۱۴ را با تکیه بر طرح‌ایران را به نام رئیس‌جمهورشان کنند. بیسلان کاباخیا معاون آکادمی بین المللی روسیه گفته تلاش‌های پوتین باعث بازگشت آرامش در منطقه شده بنابراین رئیس‌جمهورروسیه، لایق دریافت جایزه صلح نوبل است.

چه کسی مانع جنگ شد؟
همچنین نظر سنجی‌ها در سطح جهان از کاهش محبوبیت باراک اوباما و افزایش محبوبیت جهانی ولادیمیر پوتین در ارتباط با بحران سوریه حکایت دارد.

مجله اکونومیست چاپ لندن نوشته است ۴۹ درصد آمریکاییها معتقدند پوتین بیشترین فعالیت را در بحران سلاح شیمیایی سوریه داشته است.در همین حال سهم اوباما را از‌این نظر، ۲۵ درصد می‌دانند. همزمان با تلاش پوتین برای جلوگیری از جنگ و ویرانی، آکادمی بین‌المللی روسیه در امر اتحاد روحی و همکاری بین ملت‌های جهان، وی را برای کسب جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۱۴ نامزد کرد.‌این آکادمی در نامه‌ای به کمیته جایزه نوبل علت‌این درخواست را حمایت از پوتین برای برنامه وی درباره پیشگیری از بروز یک جنگ جدید جهانی دانست.‌

این گروه اعلام کرد: پوتین به علت تلاش‌های خود به منظور مبادله یک توافق‌نامه با سوریه برای ارائه سلاح‌های شیمیایی‌این کشور تحت کنترل بین‌المللی، شایسته دریافت جایزه صلح نوبل است.با وجود‌اینکه روسیه پیگیر پرهیز از جنگ خارجی و دخالت نظامی در سوریه شد و از طرح خلع سلاح شیمیایی در سازمان‌‌های بین‌المللی دفاع کرد اما هفته گذشته مشخص شد‌این طرح پیشنهاد‌ایران بود.

وزیر امور خارجه پوتین اعتراف کرد که اصل‌این طرح برای‌ایران است. سرگئی لاوروف در مصاحبه با روزنامه کومرسانت از‌این موضوع پرده برداشت و گفت: طرح خلع سلاح شیمیایی سوریه و پیوستن‌این کشور به معاهده منع گسترش تسلیحات شیمیایی در واقع طرحی از سوی‌ایران بود که مورد موافقت دولت سوریه و غرب نیز قرار گرفت.

رد پای‌ایران در صلح
با‌این وجود و براساس اظهارات سرگئی لاوروف که اعتراف کرده است طرح خلع سلاح شیمیایی سوریه و پرهیز از جنگ، طرح‌ایران بود، مقامات دستگاه دیپلماسی کشور ما نیز باید درخواست خود را برای نامزدی یکی از مسئولان‌ایران برای دریافت‌این جایزه به‌‌ همان علت که لاوروف از آن پرده برداشته است به کمیته صلح نوبل ارائه کنند.

روسیه با‌اینکه خود معترف است که طرح کنترل تسلیحات شیمیایی سوریه متعلق به‌ایران بوده، اما با بهره‌برداری از آن، خود را کاندیدای دریافت صلح نوبل می‌داند. از‌این‌رو مقامات کشور ما نیز با در نظر گرفتن منافع ملی و بین‌المللی کشورمان باید طرح نامزدی‌ایران برای دریافت صلح نوبل را ارائه کنند.

چندی پیش نیز «محمد محسن أبو النور»، روزنامه‌نگار و کار‌شناس امور‌ایران در دانشگاه الازهر مصر خواستار اهدای جایزه صلح نوبل به حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان شده بود. با وجود‌اینکه طرح خلع سلاح شیمیایی از‌ایران بود، تا کنون هیچکدام از مقامات‌ایران، روحانی را برای دریافت جایزه صلح نوبل به آکادمی نوبل پیشنهاد نداده و فرصت بهره‌برداری از‌این موقعیت را در اختیار روسی‌ها قرار داده‌اند.

نحوه انتخاب کاندیدای جایزه
 در مقایسه با سایر جوایز، روند پیشنهاد نامزد و انتخاب برنده جوایز نوبل طولانی و موشکافانه ‌است. به همین دلیل است که در سال‌های گذشته، جوایز نوبل به مهم‌ترین و پروجهه‌ترین جوایز در نوع خود تبدیل شده‌اند. فرم‌هایی که به منزله دعوتنامه‌های شخصی و اختصاصی است، به ۳۰۰۰ شخص منتخب ارسال می‌شوند تا از آنها برای اعلام نامزدی دعوت به عمل آید.کمیته نروژی جایزه صلح نوبل اعلام کرده است که تاکنون ۲۵۹ درخواست نامزدی برای دریافت جایزه صلح نوبل به‌این کمیته رسیده که ۵۰ درخواست مربوط به سازمان‌ها بوده است.


 بنا به اعلام‌این کمیته، ۲۵۹ درخواست نامزدی بیشترین تعداد درخواستی است که تاکنون برای دریافت جایزه صلح نوبل وجود داشته است؛ به صورتی که رکود قبلی ۲۴۱ نامزد مربوط به سال ۲۰۱۱ بوده است.البته‌این کمیته در گزارش خود نام نامزد‌ها را اعلام نکرد. طبق روند پیشنهاد نامزد و انتخاب برنده مهلت دقیق اعلام نامزدی ۳۱ ژانویه-۱۰ دی ماه- است.

پس از اتمام مهلت اعلام نامزدی، یک کمیته موارد نامزدی را جمع‌آوری می‌کند تا به فهرست اولیه‌ای که از ۲۰۰ نامزد تشکیل شده برسد.‌این فهرست برای کارشناسان منتخب در حوزه کار هر یک از نامزدها فرستاده می‌شود تا‌اینکه فهرست مذکور به ۱۵ نامزد نهایی محدود شود. پس از آن گزارشی را به پیوست نظرات مربوطه تهیه می‌کند و آنرا به آکادمی یا بر حسب زمینه جایزه به دیگر نهاد مربوطه می‌فرستد./روزنامه قانون

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد